Activiteiten
Voor het vak LLL heb ik zowel interne als externe activiteiten als workshops bijgewoond. Op basis van mijn zelfassessment heb ik gekozen voor de onderstaande activiteiten en workshops. Dit omdat ik in al mijn stages een nieuwsgierigheid had gekregen in wat er achter het specialisme schuilt en ik door het volgen van de workshops er meer verdieping in kon krijgen.
Interne activiteiten-workshops
1. Coachen en leiderschap. De aanleiding voor het volgen van de workshop Coachen en Leiderschap ligt in mijn doel om mijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen en verbeterpunten aan te pakken. Hoewel ik sterke communicatieve vaardigheden en een natuurlijk leiderschapsvermogen heb, wil ik leren hoe ik deze effectiever kan inzetten om mijn team beter te sturen. In de zorg is het cruciaal om duidelijke richting te geven en een ondersteunende omgeving te creëren. Door deze workshop hoop ik praktische technieken te verwerven om mijn tijdsmanagement te verbeteren, grenzen te stellen en beter hulp te vragen, wat uiteindelijk de kwaliteit van zorg en het werken in een teammverband ten goede zal komen.
2. Belang van een kind. De aanleiding voor het volgen van de workshop Belang van een kind is mijn interesse in het verbeteren van mijn communicatievaardigheden in de psychosociale zorg, die werd gewekt tijdens mijn afgelopen stage. Tijdens deze stage ontdekte ik hoe cruciaal effectieve communicatie is bij het werken met kinderen en hun families, vooral bij het adresseren van hun psychosociale behoeften. Hoewel ik al goede communicatieve vaardigheden heb, wil ik deze verder verfijnen om beter in te kunnen spelen op de emotionele en mentale behoeften van kinderen. De workshop biedt mij de kans om mijn kennis en vaardigheden in dit specialisme te verdiepen en mijn professionele zorgverlening te verbeteren.
3. Voeding. De aanleiding voor het volgen van de workshop voeding is mijn overtuiging dat verpleegkundigen een cruciale rol spelen in de voedingszorg van patiënten. Door deze workshop wil ik mijn kennis over voeding en de impact ervan op gezondheid verdiepen, zodat ik beter kan bijdragen aan de voedingszorg. Tijdens mijn werk heb ik gemerkt dat voedingsadvies vaak achterblijft, ondanks de grote invloed op het herstel en welzijn van patiënten. Deze workshop heeft mij voorzien van praktische kennis en tools om voedingszorg effectiever te integreren in mijn dagelijkse praktijk, waardoor ik de algehele zorgkwaliteit en patiëntresultaten kan verbeteren.
Externe activiteiten
1. Bijwonen OK sluiting ASD. De aanleiding voor het bijwonen van een cardiaal gerichte OK was mijn interesse in het cardiale aspect van de zorg. Ik wilde inzicht krijgen in een ander specialisme en ontdekken hoe ik als verpleegkundige een bijdrage kan leveren. Tijdens deze observatie heb ik waardevolle kennis opgedaan over cardiale procedures en zorgtrajecten. Deze ervaring heeft mijn begrip van de complexiteit en de noodzaak van gespecialiseerde zorg vergroot. Door deze inzichten mee te nemen, kan ik mijn verpleegkundige kwaliteiten verder ontwikkelen en verbeteren, waardoor ik effectiever kan bijdragen aan de zorg voor patiënten met cardiale aandoeningen.
2. Gesprek VPK + rondleiding perifeer ziekenhuis. De aanleiding voor het gesprek en de rondleiding met een verpleegkundige van het Reinier de Graaf Ziekenhuis was om het verschil tussen een academisch en perifeer ziekenhuis te begrijpen en mijn interesses te verkennen. Dit inzicht was essentieel om te bepalen welke werkomgeving het beste bij mij past. Door deze ervaring kon ik de unieke uitdagingen en voordelen van perifere zorg beter begrijpen. Ik nam deze kennis mee om mijn sterke punten verder te ontwikkelen en mijn zwakke punten aan te pakken, waardoor ik mijn professionele groei en kwaliteit van zorg in beide omgevingen kan optimaliseren.